15. august 2018

Fleksibelt batteri kan bøjes og vrides tusindvis af gange

Innovative og yderst fleksible lithium batterier, de kan modstå gentagene bøjninger med en radius på 25 mm eller vrides med en maksimal vinkel på 25°C uden funktionstab.

Batterierne er ekstremt tynde med en højde på kun 0,55 mm, hvilket gør dem ideelle til brug i smartcards og bærbare enheder og tøj i direkte kontakt med kroppen.

Bøjelige batterier

Den holdbare konstruktion tillader brug af de innovative genopladelige batterier i forskellige anvendelser: Batterier i kortenheder skal f.eks. være i stand til at modstå bøjninger uden at blive defekt. Fleksibilitet er også en fordel i bærbare enheder som SmartWatch, da det giver dem mulighed for at blive justeret til den enkelte bruger. Andre sammenlignelige lithium-ion-batterier kan ikke opfylde disse krav. Gentagene bøjninger af batterierne reducerer ikke kun opladningskapaciteten og batteriets levetid, men har også en alvorlig indvirkning på deres sikkerhed. Det nye fleksible genopladelige batteri fra Panasonic er i en fremragende kvalitet og er designet til sikker og langvarig drift .

Ved stresstest bevarer den 99% af den oprindelige kapacitet, selv efter tusindvis af bøjninger og vridninger

Batteriet har en stablet elektrodekonstruktion. En nyligt designet indre struktur og et innovativt lamineret ydre lag sikrer, at batteriet ikke lækker eller overophedes under gentagen bøjninger og vridninger. Denne robuste konstruktion gør batteriet ideelt til brug i smartwatches og tøj i direkte kontakt med kroppen.

De bøjelige batterier har en ladekapacitet mellem 17,5 mAh og 60 mAh med en vægt på kun 0,7 til 1,9 gram.

Fleksible lithium batterier til bærbare enheder