11. oktober 2019

Lidt omtale... Flot udvikling hos batterivirksomheden ACTEC

Virksomheden, der blev grundlagt i 1991, er gået fra at være en ren handelsvirksomhed til i dag at være en højteknologisk produktions- og videnvirksomhed.

Blandt denne udgaves aktuelle regnskaber er batterivirksomheden ACTECs, og det afslører en fremgang i indtjeningen fra 3,4 millioner til 5,2 millioner kroner før skat. En fremgang, som administrerende direktør Christian Nyborg glæder sig over, og som han tilskriver udviklingen i såvel samfundet, men ikke mindst i virksomheden.

Ved grundlæggelsen af ACTEC i 1991 var man en ren handelsvirksomhed med forskellige batterityper på hylderne. Men i takt med, at flere og flere maskiner og anlæg bliver udstyret med avancerede batteriløsninger, er ACTEC stille og roligt overgået til at være en produktions- og videnvirksomhed.

- I dag sælger vi stadig batterier, men i langt højere grad totalløsninger, hvor vi for kunden sammensætter batteripakker til meget forskellige behov og formål, siger Christian Nyborg.

ACTEC, som i dag beskæftiger 25 medarbejdere, har mere end nogen andre i landet lært af udviklingen, og i dag har virksomheden stort set ingen konkurrenter i Danmark, som kan det samme.

- Moderne lithiumbatterier er meget energiholdige, hvorfor det kræver specialviden at sammensætte batteripakker på den rigtige måde. Og vi oplever, at flere og flere virksomheder er opmærksomme på, hvem de arbejder sammen med, når det gælder batteriløsninger, siger Christian Nyborg.

Når han kalder ACTEC for en produktions- og videnvirksomhed, betyder det, at ACTEC i stadig stigende grad også leverer ren rådgivning og service på batteriløsninger, som man ikke selv har leveret.

Af de foran nævnte grunde er Christian Nyborg også ganske optimistisk med hensyn til fremtiden.

- Det er svært at se, hvad der skal stoppe væksten lige nu. Teknologien skaber dagligt nye ting, som kræver strøm, som for eksempel forskellige former for overvågning, der er baseret på internettet. De kræver ofte avancerede batteriløsninger, som vi er leveringsdygtige i - foreløbig som de eneste i Danmark, siger han.

Sidste år steg formuen i Randers-selskabet med tre millioner kroner til 24,0 millioner kroner.

Se artikel https://www.amtsavisen.dk/artikel/udviklingen-er-med-batterivirksomheden-actec